SVIBANJ 2012.

SUBOTA, 26.5.2012.
NEDJELJA 27.5.2012.

Dom kulture 20 sati
ulaz: 10 kn
za članove DOKUart Filmskog kluba besplatno
DOKUart
HRVATSKA PREMIJERA
ZAJEDNO
igrani film, Srbija, 2011., 90 min.
scenario i režija: Mladen Matičević
glumci: Aleksandar Srećković, Milica Zarić, Branimir Popović, Mihailo Maksimović, Miodrag Krstović

sadržaj: Film “Zajedno“, redatelja Mladena Matičevića govori o Urošu, cijenjenom, nagrađivanom beogradskom književniku, bivšem profesoru, koji sa ženom Marijom i sinom Nikolom živi u kući na Neimaru. Već neko vrijeme je u stvaralačkoj krizi uzrokovanoj, između ostalog, i aferom koju je imao sa svojom studenticom prije nekoliko godina.Marija to nikada nije sasvim preboljela. Ona je nezadovoljna njihovim brakom i zaglavljena u vanbračnoj vezi s Markom, uspješnim biznismenom.
Jedne noći kada Uroš, Marijinom nepažnjom, otkrije dokaz preljuba, brak konačno puca. Ona odluči otići s Markom i povesti Nikolu sa sobom. Ali Uroš ima druge planove.

Mladen Matičević rođen je 1965. u Beogradu. Diplomirao je na Odsjeku za filmsku i TV režiju Akademije dramskih umjetnosti u Beogradu. Radio je kao prvi i drugi asistent redatelja na nekolicini srpskih i stranih dugometražnih filmova (1985-1990). Radio je na beogradskoj televiziji kao redatelj kratkih formi (igranih i dokumentarnih) za dokumentarni i dječji program (1985-1990). Njegov najpoznatiji dugometražni dokumentarac ‘Geto – tajni život grada’ (1996) uspješno je prikazan na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta. ‘Kako postati heroj’ (2007) prikazan je u dugometražnoj dokumentarnoj kategoriji na IDFA-i. Matičevićev posljednji dokumentarac, Trka za život (2010) bjelovarska publika je vidjela u programu 6. DOKUarta.

 DOKUart 2024.

Poveznice

Arhiva

O nama

Društvene mreže