STUDENI 2012.

ulaz slobodan
DOKUart
SUBOTA, 17.11.
Dom kulture 20 sati
CHE, NOVI ČOVJEK
dokumentarni, Argentina, Kuba, Španjolska, 2010., 124min.
redatelj: Tristan Bauer
scenarij: Carolina Scaglione, Tristán Bauer
fotografija: Javier Juliá
montaža: José María del Peón, Carolina Scaglione, Gabriel Golzman
glazba: Federico Jusid, Jean-Jacques Lemêtre

sadržaj: Ernesto Guevara, „Che“, ubijen u dobi od 39, postao je jedna od najznačajnijih ikona našeg doba. I danas, njegov lik, djela i filozofija imaju nevjerojatnu snagu.  Ovaj dokumentarca nudi intiman i otkrivajući pogled u život revolucionara i ikone Ernesta „Che“ Guevare koji sadrži mnoštvo novootkrivenog filmskog materijala i tekstova koji do sada nisu ugledali svjetlo dana. Autor je proveo dvanaest godina istraživajući materiju i Che Guevarinu pisanu riječ te obiteljsku dokumentaciju, a predsjednik Bolivije Evo Morales dozvolio mu je pristup tajnim državnim i vojnim dokumentima i dnevnicima.

DOKUart
NEDJELJA, 18.11.
Dom kulture 20 sati
DOBAR ŽIVOT
dokumentarni, Danska, 2010., 86 min.
redateljica: Eva Mulvad
scenarij: Eva Mulvad
fotografija: Eva Mulvad
montaža: Adam Nielsen
glazba: Johann Jóhannsson

sadržaj: Dvije dame, majka i kćerka, žive na sunčanoj portugalskoj obali. Kroz život imale su više nego dovoljno novca za uživanje, koji je stekao otac i muž. Ali sada imaju problem, on je umro, a njihovo bogatstvo je iscurilo. Kćerka, 56-godišnjakinja, koja u životu nije radila ni jednog jedinog dana, odjednom mora zaboraviti svoj dekadentni način života i stvoriti si kakvu-takvu sigurnost, a za neimaštinu optužuje svoju majku ‘koja je nije navikla raditi’. Život na visokoj nozi smijenili su neplaćeni računi i strah da neće moći platiti stanarinu za sljedeći mjesec.

DOKUart
SUBOTA, 3.11.2012.
Dom kulture 20 sati
MARTOVSKE IDE
igrani, SAD, 2011., 97 min.
režija: George Clooney
glume: Ryan Gosling, George Clooney, Philip Seymour Hoffman

sadržaj: Stephen Meyers je vunderkind, majstor svog zanata. Radi kao glasnogovornik u predsjedničkoj kampanji za guvernera Mikea Morrisa koji se u Ohiju bori za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke. Kada mu suparnički glasnogovornik ponudi posao u svom timu, Stephen zaboravi o svemu informirati svog šefa. Uskoro će razotkriti prljave osobne tajne koje bi mogle ugroziti Morrisovu političku karijeru.

DOKUart
NEDJELJA, 4.11.2012.
Dom kulture 20 sati
KOŽA U KOJOJ ŽIVIM
igrani, Španjolska, 2011., 115 min.
režija: Pedro Almodovar
glume: Antonio Banderas, Elena Anaya, Marisa Peredes

sadržaj: Otkad mu je žena poginula u automobilskoj nesreći dr. Robert Ledgard, čuveni plastični kirurg radi na kreiranju umjetne kože koja ju je mogla spasiti. Nakon 12 godina on uspije razviti kožu koja je neprobojna.
Uz godine studiranja i proučavanja Robertu nedostaju još tri stvari: beskrupuloznost, ljudski pokusni kunić i sudionik. Skrupuli nisu nikada bili problem. Marilia, žena koja se brinula o njemu od rođenja je sudionik. A što se tiče ljudskog pokusnog kunića, hm tu su stvari komplicirane.

 DOKUart 2024.

Poveznice

Arhiva

O nama

Društvene mreže