Subota, 12.09, 20:00h

PARKIRALIŠTE DVORANE EUROPSKIH PRVAKA BJELOVAR

VOZITI SE/ FAHREN

(Hrvatska premijera)

Austrija, 2019., 30 min 
REDATELJICA, SNIMATELJICA i PRODUCENTICA: Veronika Barnaš
MONTAŽERKA: Karin Hammera

SADRŽAJ: Film prati dvije obitelji zabavljača iz gornje Austrije tijekom priprema i izvedbi njihovih programa na sajmovima. Ponavljajući motiv filma je kretanje bilo da je riječ o zabavljačima, njihovim vozilima ili pak posjetiteljima.

VERONIKA BARNAŠ umjetnica je i predavačica u Beču i Linzu. Stil njezinih umjetničko-istraživačkih
projekata je kombinira žanrove filmske i kazališne umjetnost. Diplomirala je na Umjetničkom fakultetu u
Linzu gdje danas radi kao predavačica.

FESTIVALI I NAGRADE:

Crossing Europe Filmfestival Linz, dotdotdot Open Air Kurzfilmfestival

UNPLUGGED

Srbija, 2013., 53 min

REDATELJ I PRODUCENT: Mladen Kovačević
SNIMATELJ: Pablo Ferro
MONTAŽERKA: Nataša Damjanović

SADRŽAJ:

Vera, umirovljena privatna detektivka, gastarbajterica koja se vraila u selo u kojem je odrasla kao pastirica, i Pero, seljak sveznalica, ekspertu u mnogim ezoteričnim disciplinama posljednji su svirači na lišću. Oboje u jeseni svojih života, uvijek u potrazi za svježim zelenim listovima. Josip je amater promatrač koji je odlučio dešifrirati opskurnu vještinu sviranja na lišću. Unplugged je egzistencijalističk alegorija o puhanju u lišđće koja leluja između najprimitivnijeg instrumenta i najuniverzalnijeg eskapizma kroz glazbu. Glazba je rijetko kada ovoliko „offbeat“.

MLADEN KOVAČEVIĆ studirao je film u Beogradu, Londonu i Cape Townu. Otkako se prije nekoliko godina u potpunosti posvetio dokumentarnom filmu snimio je dva namjenska i jedan tematski dokumentarni film. Nepretenciozan i pomalo smiješno uspješan Unplugged je njegov debitantski dugometražni dokumentarac.

FESTIVALI I NAGRADE:

Film je prikazan u selekcijama Hot Docs-a, Visions du Reel, FidMarseille, CPH:DOX, DOK Leipzig, Beldocs, na više od 100 festivala osvojio je 11 nagrada

 DOKUart 2022.

Poveznice

Arhiva

O nama

Društvene mreže

17.dokuart