Petak, 11.09, 20:00h 

PARKIRALIŠTE DVORANE EUROPSKIH PRVAKA BJELOVAR

LJUBAVNE LEKCIJE/LESSONS OF LOVE  (Hrvatska premijera)

 

Poljska, 2019., 75 min
REDATELJICE: MaŁgorzata Goliszewska, Kasia Mateja
PRODUKCIJA: Anna Stylinska, Widok Films


SADRŽAJ: „Ovaj dio života pripada meni!“ kaže Jola nakon bijega iz braka sa zlostavljačem. Opušta se u društvu svojih prijateljica, napokon uživa u životu i nenadano je, na satovima latino plesova ponovno zadesi romansa. Hoće li prvi put prigrliti ljubav u dobi od 69 godina?

REDATELJICE:

MAŁGORZATA GOLISZEWSKA dokumentaristica je s umjetničkim afinitetima. Diplomirala je na DocPro katedri Wajdine filmske škole, a specijalizirala je multimedijsku umjetnost. Radila je u Odjelu za eksperimentalni film szczecinske Akademije primjenjenih umjetnosti. Režirala je nekoliko kratkih filmova koji su prikazani na filmskim festivalima širom svijeta.

KASIA MATEJA filmska autorica i fotografkinja diplomirala je na Umjetničkom koledžu u Edinburghu. Radila je kao redateljica, snimateljica, montažerka, ton majstorica i producentica. Snimala je kratke dokumentarce u Škotskoj, Irskoj, Argentini, Boliviji, Peruu, Mongoliji, od kojiih su neki i nagrađivani. Voditeljica je filmskih radionica za mlade s teškoćama u razvoju.

FESTIVALI I NAGRADE:

IDFA, Millenium Docs Against Gravity

 DOKUart 2022.

Poveznice

Arhiva

O nama

Društvene mreže

17.dokuart