OŽUJAK 2012.

DOKUart
SUBOTA, 3.3.2012.
NEDJELJA, 4.3.2012.

Dom kulture. 17 sati
ulaz: 10 kn, za članove DOKUart Filmskog kluba ulaz slobodan

KOKO I DUHOVI
igrani, Hrvatska, 2011.,
režija: Daniel Kušan
scenarij: Daniel i Ivan Kušan
producentica: Ankica Jurić Tilić
glumci: Antonio Parač, Nina Mileta, Kristian Bonačić, Filip Mayer, Ivan Maltarić

sadržaj: Priča o dječaku Koku koji seli sa sela u grad, radujući se novim prijateljima i velikim pustolovinama. Stan u koji useljava pripadao je Vinceku, starom škrtcu čija je smrt obavijena tajnom. Uskoro će se Koko i prijatelji upustiti u opasnu avanturu, zajedno s njegovom dražesnom sestrom Maricom, vjernim psom Carem i zabrinutim roditeljima.Postoje li duhovi? Zašto žele otjerati Koka i njegovu obitelj? Hoće li Koko, uz pomoć novih i starih prijatelja, riješiti tu zagonetku prije odraslih — saznat ćemo u burnom raspletu ove detektivske priče.

DOKUart
SUBOTA, 3.3.2012.
Dom kulture 20 sati
ulaz slobodan

UZMIMO LOVU /Let’s make money!/
dokumentarni, Austrija, 2008, 110 min.
režija: Erwin Wagenhofer

sadržaj:Bankari kažu da novac u banci radi za nas – kako? Gdje je zapravo naš novac za kojeg mislimo da ga držimo u bankama? Ako nije u bankama, je li onda siguran?
Ovo su samo neka od pitanja na koja pokušava odogovoriti ovaj zanimljivi dokumentarac o svjetskim financijskim tokovima koji je vrlo aktualan u svjetlu trenutne gospodarske krize.

DOKUart
NEDJELJA, 4.3.2012.
Dom kulture 20 sati
ulaz slobodan

FOOD, inc.
dokumentarni, SAD, 2008., 94 min.
režija: Robert Kenner

sadržaj: Čima se hranimo? Zašto umiremo od hrane koju konzumiramo i što su velike korporacije spremne učiniti za povećanje dobiti?
Krije li se u prividnoj raznolikosti prehrambenih proizvoda na policama supermarketa beskrupulozna trka za profitom koja ne preže ni od toga da ugrožava naše zdravlje?
Ovo je još jedna priča o velikim korporacijama koje kroz masovnu proizvodnju hane mijenjaju naše prehrambene navike, kontroliraju globalno tržište i ostvaruju ekstraprofite.

DOKUart
SUBOTA, 17.3.2012.
NEDJELJA, 18.3.2012.

Dom kulture 20 sati
ulaz: 10 kn

ĆAĆA
igrani film, Hrvatska, 2011., 70 min.
režija: Dalibor Matanić
glume: Judita Franković, Iva Mihalić, Igor Kovač, Ivo Gregurević
producenti: Ankica Jurić Tilić, Hrvoje Pervan
direktor fotografije: Vanja Černjul, h.f.s.
montažer: Tomislav Pavlic

sadržaj: Kći je nagovorila svog dečka i sestru na putovanje u ličku zabit. Tamo živi njihov otac koji je davno napustio obitelj. Saznavši da je bolestan, ovo je Kćeri zadnja šansa da obavi razgovor s ocem o svemu što se dogodilo u prošlosti. U ličkim izoliranim horizontima počinju se otkrivati duboko zatomljene mračne obiteljske tajne…

DOKUart
SUBOTA, 31.3.2012
Dom kulture, 20 sati
ULAZ SLOBODAN

JOŠ SAM TU: IZGUBLJENE GODINE JOAQUINA PHOENIXA
/I’M STILL HERRE:THE LOST YEARS OF JOAQUIN PHOENIX/

dokumentarni, SAD, 2010., 107 min.
režija: Casey Affleck
scenarij: Casey Affleck, Joaquin Phoenix
fotografija: Casey Affleck, Magdalena Gorka
glazba: Marty Fogg

sadržaj: Redateljski debi glumca Caseyja Afflecka nominiranog za Oscara, ‘Još sam tu’ je nevjerojatan prikaz turbulentnih godina u životu međunarodno poznatog glumca Joaquina Phoenixa. Uživajući privilegirani pristup temi, ‘Još sam tu’ prati glumca nominiranog za Oscara prilikom najave da se povlači iz uspješne filmske karijere u jesen 2008. godine i započinje karijeru hip-hop glazbenika. Na trenutke smiješan, ponekad šokantan, ovaj film koji zaokuplja, prikaz je umjetnika na prekretnici. Opirući se očekivanjima, vješto istražuje shvaćanje pojma hrabrosti i kreativne preobrazbe, kao i posljedice života provedenog u središtu javnosti.

nagrade:
2010 VENICE FILM FESTIVAL – Biografilm Award
2010 TORONTO INTERNATIONAL FILM FESTIVAL – konkurencija

 DOKUart 2024.

Poveznice

Arhiva

O nama

Društvene mreže