LIPANJ 2011.

Udruga DOKUart u okviru svog Filmskog programa u bjelovarskom Domu kulture po drugi put ugošćuje vinkovačku Udrugu ljubitelja filma RARE i njihov festival dokumentarnog filma DORF.  Spiritus movens cijelog prijekta, agilni Toni Šarić, neumorno promiče dobar zvuk kroz najbolje dokumentarce gostujući sa svojim festivalom diljem Hrvatske i regije. U Bjelovar nam ovaj put donosi šest dokumentaraca sa zanimljivim glazbenicima, odličnom glazbom i pravom rock atmosferom.
Ovaj program poklon je vjernoj publici Filmskog programa koji živi u Domu kulture već dvije godine.
Uživajte !

DOKUart
DOM KULTURE, 20 SATI
ulaz slobodan

SUBOTA 11.6.2011.

VIVIR DEL AIRE, 14 min.
režija: David Macian (Španjolska)
http://www.audreyjunior.com
Kratkometražni film o čovjeku koji-je-fićukao u soundtracku nekih Leoneovih spaghetti westerna. Saznajte brojne zanimljivosti o Curro Savoyu, neobičnom cool glazbeniku i potražite jedan od njegova impresivna 42 albuma.

ZVEZDA JE ROĐENA, 75 min.
režija: Vanja Kovačević (Srbija)
Vanja (inače profesionalna filmašica) i prijateljica vole američki band The Decemberists. Odluče napraviti tribute band, okupe članove, u 9ipo mjeseci nauče svirati, održe jedan koncert i mi to sve gledamo u sjajnom filmu, koji zapravo govori o strasti/ljubavi ili, ako hoćete, energiji/ispunjenju snova. Film je dobio nekoliko nagrada – na Beldocsu kao najbolji regionalni dokumentarac, a na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma nagrađen je za najbolju montažu.

BAMBI MOLESTERS/THE PENNY BLACK REMEDY, 19 min.
režija: Alan Rae (V. Britanija )
Snimka sjajnog koncerta Bambi Molestersa u Luminaire Venue, u Londonu krajem 2010. uvijek je zanimljiva za pogledati. Kada se tome doda opušten razgovor sa članovima i zanimljiva igra fotografija, uz uvijek zabavne P.B.Remedy – kad sve zbrojite, imate zabavnih 20-ak minuta, Bambi Molesterse u naponu snage i proširenom sastavu, na inozemnom terenu, priliku za audio-vizualni užitak nemojte propustiti. Bez hrvatskog prijevoda.

 

 

NEDJELJA 12.6.2011.

6Ft HICK – Notes from underground, 60 min.
režija: Marty Moynihan (Australija)
http://www.houseofgary.com
http://vimeo.com/13937334
Kultna australska garage rock skupina odlazi na evropsku turneju a mi imamo priliku vidjeti kako izgleda život na cesti, eksplozivni nastupi, energija i sve ono zbog čega volimo r’n’r. Ako još niste zagrebali po australskom punk rocku, požurite – bit će tu vrlo ugodnih iznenađenja, a ovaj film neka posluži kao zagrijavanje.

BOŽE ČUVAJ LE ZBOR, 30 min.
režija: Dalija Pintarić/Lora Šuljić (Hrvatska)
http://www.lezbor.com
Zanimljiva priča o prihvaćanju Drugih, tema je koja u HR još nije dobila zasluženi tretman. Ovaj film o glazbi, hrabrosti, ljubavi, ponosu i predrasudama sigurno probija led i nadamo se da će prvi hrvatski lezbijsko feministički zbor Le Zbor imati još puno koncerata i sjajnih nastupa kao što je bio ovaj na londonskom Festivalu lezbijskih i gej zborova „Various Voices“.

THE BREEDERS – Real Deal , 40 min.
režija: Paula Van Olsen, Nizozemska
http://www.vpro.nl/programma/loladamusica/afleveringen/
Jedan od filmova u sklopu legendarne nizozemske serije dokumentarnih filmova Lola Da Musica, a o sjajnom bendu kultne Kim Deal, basistice Pixiesa. Film je zapravo priča o dvije sestre blizanke, Kim i Kelley, koje su osnovale Breeders. Snimljen u njihovoj kući, razgovor na ženski način uvjerit će sve koji misle da je Kim jedna od najcool osoba koje su ikad hodale ovom planetom. Svirka u dvorištu i u prostoriji za probe pokazat će svu čaroliju Breeders nastupa, sve ono zbog čega smo i pojačavali radio svaki put kad zasvira Cannonball.  Film nema hrvatski prijevod.

 

 DOKUart 2024.

Poveznice

Arhiva

O nama

Društvene mreže