Četvrtak, 12.10., 20:00h

Kulturni i multimedijski centar Bjelovar

Ulaznice za projekcije 18. DOKUart festivala možete kupiti na blagajni Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar i online na web stranici www.kmcbj.hr

TKO SI TI/ WER DU BIST

Njemačka, 2022., 15 min 

REDATELJ, MONTAŽER, AUTOR GLAZBE, PRODUCENT: Rudy Redl

PRODUKCIJA: Hauptstadtlichter TV

SADRŽAJ

Temeljen na slikama švicarske umjetnice Raffaele Zenoni, kratki film Tko si ti kolaž je glazbe, riječi i slika koji propituje koliko doista poznajemo sebe i one koje volimo. Ženski pripovjedački glas ulazi u dijalog s portretima različitih karaktera koji se postepeno mijenjaju i isprepliću, ilustrirajući kompleksnost međuljudskih odnosa i razvojni put emocija između ljubavi, mržnje i nesporazuma. 

REDATELJ:

 

 

Rudy Redl njemački je redatelj, producent, kompozitor, glazbenik i aranžer. Tko si ti je njegov drugi kratki film, a kao producent je surađivao na nekolicini kratkometražnih projekata. 

 

FESTIVALI I NAGRADE:

 

Berlinale 2022. – predstavljanje na Europskom filmskom sajmu

 

Shamira_Raphaëla.jpeg

KLI(N)KA /GIRL GANG

2022., Švicarska, 98’

REDATELJICA i SNIMATELJICA: Susanne Regina Meures 

MONTAŽA: Katja Dringenberg

PRODUCENT: Christian Frei

PRODUKCIJA: Christian Frei Filmproduction

SADRŽAJ

Četrnaestogodišnja Leonie uspješna je tinejdžerska influencerica koja živi u predgrađu Berlina. Salijeću je milijuni pratitelja, kao i tvrtke koje je zasipaju proizvodima. Kada Leonieni roditelji prepoznaju golem potencijal kćerinih internetskih aktivnosti, brzo preuzmu upravljanje. No Leonien život, koji diktiraju brendovi i pritisak da proizvodi sadržaj, ima i tamnu stranu koju adrenalin, slava i besplatne tenisice ne mogu nadoknaditi. 

REDATELJICA:

 

Susanne Regina Meures (1977.) je njemačko-švicarska redateljica, poznata filmovima o buntovnicima i pionirima koji se usuđuju suprotstaviti sustavnoj političkoj i društvenoj represiji. Magistrirala je fotografiju i povijest umjetnosti na Institutu Courtauld u Londonu. Također je magistrirala film na Umjetničkom sveučilištu u Zürichu. Raving Iran, njen prvi dugometražni dokumentarni film, postigao je međunarodni uspjeh na festivalima i kino blagajnama. Dokumentarac je prikazan na više od 130 filmskih festivala diljem svijeta. 

 

 

Shamira_Raphaëla.jpeg

FESTIVALI I NAGRADE:

 Međunarodni festival dokumentarnog filma u Münchenu 2022. – Nagrada publike, Doc Edge Film Festival na Novom Zelendu 2022. – Nagrada za najbolju montažu, Međunarodni festival dokumentarnog filma u Kopenhagenu (CPH:DOX) 2022., Hot Docs 2022., Međunarodni filmski festival u Ateni 2022., Međunarodni filmski festival u Reykjaviku 2022., ZagrebDox 2022. 

 

 

 

 DOKUart 2023.

Poveznice

Arhiva

O nama

Društvene mreže