Nedjelja, 08.10., 20:00h

Kulturni i multimedijski centar Bjelovar

Ulaznice za projekcije 18. DOKUart festivala možete kupiti na blagajni Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar i online na web stranici www.kmcbj.hr

BAKIN SEKSUALNI ŽIVOT /

BABIČINO SEKSUALNO ŽIVLJENJE

Slovenija, 2021., 13 min

REDATELJICE: Urška Djukić, Émilie Pigeard

SCENARISTICE: Urška Djukić, Maria Bohr

MONTAŽERKA: Urška Djukić

ANIMATORICA: Émilie Pigeard 

PRODUCENTI: Boštjan Virc, Olivier Catherin, Edwina Liard, Nidia Santiago

PRODUKCIJA: Studio Virc, Ikki Films

SADRŽAJ

Četiri žene treće životne dobi sjećaju se davnih vremena svoje mladosti i koliko su tada bili različiti odnosi između muškaraca i žena. Njihovi se glasovi stapaju u jedan, glas bake Vere, koja u detalje iznosi svoju priču. Izlet u bakinu mladost i sjećanja na njezin intimni život ilustriraju položaj slovenske žene u prvoj polovici 20. stoljeća.

 

REDATELJICE:

Urška Djukić (1986., Ljubljana) studirala je na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Novoj Gorici. Njezin film Bon Appétit, La Vie! proglašen je najboljim kratkometražnim filmom na Festivalu slovenskog filma 2016. godine. Surežirala je kratki film The Right One koji je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu u sklopu selekcije “15 dana autora” 2019. godine. 

Émilie Pigeard (1990., Les Lilas, Francuska) studirala je animaciju na prestižnoj Arts Décoratifs školi u Parizu. Autorica je kratkog animirano-dokumentarnog filma Encore un gros lapin?, a pored animacije bavi se slikarstvom i ilustracijom. Živi i radi u Parizu. 

FESTIVALI I NAGRADE:

Festival slovenskog filma 2021. – Nagrada za posebno ostvarenje, ANIMATEKA 2021. – Nagrada publike, Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi 2021., Nagrada Europske filmske akademije za najbolji kratki film 2022., …

 

Shamira_Raphaëla.jpeg

SVJETLA SARAJEVA

Bosna i Hercegovina, 2022., 79 min

REDATELJ: Srđan Perkić

SCENARISTI: Davor Sučić – Sejo Sexon, Srđan Perkić

DIREKTORI FOTOGRAFIJE: Mario Delić, Srđan Perkić

MONTAŽER: Tomislav Josipović

PRODUCENTICA: Amra Hadžihafizbegović-Deović

PRODUKCIJA: Imaginarium, Al Jazeera

 

 

SADRŽAJ

Sarajevo, 1969. – 2019. Pedeseta je obljetnica legendarne dvorane Skenderija, čuvenog hrama glazbe i sporta. Pola stoljeća povijesti te sarajevske dvorane ispričano iz ugla Seje Sexona, frontmena grupe Zabranjeno pušenje. Intimna priča koja kreće od djetinjstva, mladenačkih snova, neuspjelih pokušaja i prvih uspjeha, pa sve do poslijeratnog povratka i vrhunca karijere. Kamera često bez cenzure zaviruje u intimu i prikazuje pripreme članova benda za nastup te svu napetost i uzbuđenje pred njihov najveći samostalni koncert.  

 

REDATELJ:

Srđan Perkić (1971., Sarajevo) je fotograf i kreativni direktor. Od 1994. radi i živi u Italiji surađujući s najvećim fotografskim studijima. 2008. osniva marketinšku agenciju “Gruppo Pragma”, te se bavi konceptom i realizacijom brojnih projekata, potpisujući različite nacionalne i internacionalne kampanje.

2019. u okviru marketinške agencija osniva brend “NAVA – not a video agency” za realizaciju komercijalnih videa.

Od 2018. do 2022. režira svoj prvi dokumentarni film Svjetla Sarajeva.

 

 

Shamira_Raphaëla.jpeg

FESTIVALI I NAGRADE:

Sarajevo Film Festival 2022., Filmski festival u Tuzli 2022. – Nagrada za najbolji dokumentarni film, South East European Festival u Los Anglesu 2023. – Nagrada publike i Nagrada za najbolji dokumentarni film, Beldocs 2023.

 

 DOKUart 2023.

Poveznice

Arhiva

O nama

Društvene mreže