Subota, 24.07., 21:00h

FESTIVAL U GOSTIMA – FMFS, Festival mediteranskog filma Split

FESTIVAL MEDITERANSKOG FILMA SPLIT održava se od 2008. svakog lipnja i tijekom četrnaest godina postojanja u Splitu se isprofilirao kao najposjećenija kulturna manifestacija. Projekcije na otvorenom, ležerna atmosfera i početak ljeta samo su bonus svim posjetiteljima koji imaju priliku uživati u najboljim filmovima mediteranskog bazena. FMFS svake godine u svojim programima posebnu pažnju posvećuje i dokumentarnom filmu.

SELFIE

Francuska, Italija, 2019. , 77 min.
REDATELJ:
Agostino Ferrente

SADRŽAJ:Slučajno ubojstvo šesnaestogodišnjeg Davidea Bifolca koji je stradao tijekom potjere karabinjera u napuljskoj četvrti Traiano, do srži je potreslo lokalnu zajednicu. Kako bi bolje razumio okolnosti tog događaja, redatelj se odlučuje upoznati s nekoliko Davideovih prijatelja i njihovom svakodnevicom.  Dvojici najboljih prijatelja, Pietru i Alessandru, daje mobilni telefon i mikrofon s uputom da snimaju vlastiti život kao „selfie“ film. Bili oni na druženju s prijateljima, u vožnji skuterima, odmoru na plaži ili čak WC-u, prijatelji su neumorni u dokumentiranju života, kreirajući naposljetku impresivan i zabavan kolaž kao snažan zapis o adolescenciji, čvrstom dječačkom prijateljstvu i životu u kojem budućnost često određuje obiteljska pozadina.

PORVENIR

Hrvatska, 2020. , 12 min.
REDATELJICA: Renata Poljak

SADRŽAJIz generacije u generaciju, zbog siromaštva, gladi i ratova odlazimo na put morem, sanjajući bolje zemlje. Ostaju li u nama sjećanja naših djedova? Nosi li nas ista sudbina da bježimo i tražimo bolja mjesta i bolji život?

SPLIT

Hrvatska, 2021., 11 min.
REDATELJICA: Renata Poljak

SADRŽAJIntimna priča o razvodu smještena u Split, redateljičin rodni grad. Iz sjetne atmosfere filma izranja poveznica između grada Splita i dvoje ljudi čiji se putevi razilaze.

 DOKUart 2023.

Poveznice

Arhiva

O nama

Društvene mreže