Petak, 23.07., 21:00h

FESTIVAL U GOSTIMA – DORF, Festival dokumentarnog rock filma, Vinkovci

Festival DORF je projekt kojim je Udruga ljubitelja filma RARE 2007. godine započela povezivanje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije s ostalim regionalnim  drugama i projektima kojima je cilj povezivanje i razmjena kulturnih informacija. Žanrovski definiran, obogaćen brojnim popratnim događanjima (izložbe slika,  otografija, plakata, radionice dokumentarnih filmova, promocije knjiga, koncerti), vrlo brzo je postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i susjednim državama. Gostovanja u  drugim gradovima (ukupno 84) i zemljama (Srbija, Slovenija, BiH,Austrija, Njemačka, Makedonija) imala su brojnu publiku (oko pedeset tisuća ljudi pogledalo je  filmove prikazane na DORFu) i zanimanje za ovu vrstu dokumentarne filmske umjetnosti je postalo sve veće.

SUŽENI SNOVI – REPETITOR U CE ZEU

Srbija,2019., 25 min
REDATELJI: Igor Čoko, Lea Vahrušev

SADRŽAJ:Sad već legendarni koncert beogradskog punk rock sastava Repetitor održan 2017. u Okružnom zatvoru u Beogradu dobio je svoje filmsko izdanje, odličan dokument. Važno je istaknuti ulogu fotografa Igora Čoke, koji je sudjelovao u realizaciji filma. Film je imao svjetsku premijeru u Vinkovcima na DORFu.

BURE BARETA

Hrvatska, BiH, Austrija, 2019., 50 min
REDATELJI: Robert Bubalo, Mario Vukadin, Renato Tonković
PRODUKCIJA: Olimp, One Sand, Kadar, Croatia Records

SADRŽAJ:Glazbeni dokumentarac snimljen za samo osamdeset minuta: Goran Bare zavaljen u stolici govori o djetinjstvu, odrastanju i zrelosti, o ljubavi, Trumpu i alergiji na ambroziju, o tome zašto mu je uvreda kad ga nazovu rocker i o mnogočemu drugom – o čemu do sada nije govorio. I sve to začinjeno žestokim “teškim bojama”.

 DOKUart 2022.

Poveznice

Arhiva

O nama

Društvene mreže

17.dokuart