14. DOKUart 

Organizator, Udruga za promicanje kulture DOKUart u Bjelovaru je od 5.10. do 11.10.2019. organizirala 14.DOKUart-međunarodni festival dokumentarnog filma, pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara i zu financijsku pomoć HAVC-a.  U glavnom festivalskom i popratnom programu  prikazano je 11 filmova iz  Njemačke, Austrije, Poljske, Litve, Mađarske, Švicarske, Izraela, Švedske i Hrvatske , po izboru selektorice Rade Šešić, koja je publici predstavila svaki film i nakon projekcije vodila Q/A s autorima.
Festival je donio 3 hrvatske premijere,  a otvoren je filmom  „Lake lekcije“ mađarske redateljice Dorottye Zurbo koja je, uz producenticu i glavnu protagonisticu fima, bila i gošća festivala. Također, premijerno su prikazani i filmovi „Bilo jednom u Šangaju“ redateljice Laeyli Gafarove i „Moji očevi, moja majka i ja“ redatelja Paula Juliena Roberta koji se predstavio bjelovarskoj publici i s njom razgovarao nakon filma punih 45 minuta.

Održali smo posebne projekcije za osnovne i srednje škole, održali projekciju na otvorenom, gostovali u Zagrebu u Kinu Tuškanac i u Rijeci u Art-kinu Croatia. Rijeka 2020, europski grad kulture predstavio se u Bjelovaru u okviru festivala. Organizirali smo projekcije u DOKUbusu na gradskom Korzu, a festival započeli kratkim glazbenim programom u suradnji sa Glazbenom školom.

Za posebna postignuća u filmskoj produkciji, filmskoj edukaciji, širenju medijske kulture, davanje prilika mladim autorima da iskažu svoj talent, znanje i filmske opservacije, ove smo godine po prvi puta dodijelili nagradu „POČASNI DOKUartovac“ Veri Robić-Škarica. Posebno se ističe njezin rad na stvaranju i njegovanju filmskih družina diljem Hravtske, u osnovim i srednjim školama, te u gradskim kino klubovima. To je ostavština koju nastoji njegovati i Udruga DOKuart kroz festival, te rad sa mladima kroz programe Malog DOKuarta.
Nagradu Veri Robić-Škarica svečano smo uručili na otvorenju festivala.

Nagradu publike s ocjenom 4,90, dobio film „Muhi“ redatelja: Rine Castelnuovo-Hollander i Tamira Eltermana, a nagrada Žirija mladih pripala je filmu „Lake lekcije“ redateljice Dorottye Zurbo.