Srijeda, 07.07., 21:00h

TKO BI REKAO: FANTAZIJE UMREŽENOG SVIJETA

SAD, 2016., 98 min, dokumentarni
RedateljWerner Herzog

SADRŽAJ: U filmu Lo and Behold, Reveries of the Connected World, za Oscara nominirani dokumentarist Werner Herzog (Grizzly Man, Cave of Forgotten Dreams) prikazuje virtualni svijet od njegovih početaka do krajnjih dosega, a digitalni krajolik istražuje jednako znatiželjno i maštovito kao što je dočarao raznolike zemaljske destinacije, od Amazone do Sahare, od Južnog pola do australskih divljina. Herzog gledatelja vodi na putovanje kroz niz provokativnih razgovora koji otkrivaju kako je svijet interneta promijenio doslovno cjelokupno funkcioniranje stvarnog svijeta – od poslovanja do obrazovanja, od putovanja u svemir do zdravstva, kao i samu srž naših privatnih odnosa.

REDATELJ: 

Werner Herzog (redatelj, scenarist, producent) napisao je scenarije, producirao i režirao više od 70 filmova, u brojnima je i nastupio, objavljivao prozu, na scenu postavio desetak opera te pokrenuo vlastiti obrazovni program po imenu Rogue Film School.

Rođen 1942. u Münchenu, Herzog je odrastao u zabačenoj dolini u bavarskim planinama. Do 11. godine nije ni znao da postoji film, a od 15. godine počeo je razvijati filmske projekte. Kako ih nitko isprva nije želio financirati, kao srednjoškolac odrađivao je noćne smjene kao zavarivač u željezari. Počeo je i putovati pješice. Prvi je put u životu telefonirao sa 17 godina, a s 19 je snimio prvi film. Studirao je povijest i književnost, no studij je prekinuo kako bi se posvetio filmu.

     DOKUart 2021.

    Poveznice

    Arhiva

    O nama

    Društvene mreže