Ponedjeljak, 03.10., 20:00h

Kulturni i multimedijski centar Bjelovar

ROBOLOVE 

(HRVATSKA PREMIJERA)

Austrija, 2019., 79 min

REDATELJICA I SCENARISTICA: Maria Arlamovsky 

SNIMATELJ: Sebastian Arlamovsky

MONTAŽERI: Emily Artmann, Maria Arlamovsky, Alexander Gugitscher, Sebastian Arlamovsky

PRODUCENTI: Michael Kitzberger, Wolfgang Widerhofer, Nikolaus Geyrhalter, Markus Glaser

SADRŽAJ

Ne tako davno, robotika je više bila znanstveno-fantastični motiv nego konkretna stvarnost. Vremena se ipak mijenjaju, a roboti su pronašli svoj put u široki spektar naših privatnih i društvenih života, brišući granice između ljudi i strojeva. Posjećujući visokotehnološke centre diljem svijeta i prikazujući intervjue sa stručnjacima, ovaj pronicljivi dokumentarac o humanoidnim robotima pruža više od samog pogleda na zapanjujući znanstveni napredak našeg vremena: on traži odgovore na niz izazovnih pitanja koja se tiču ​​morala, identiteta i društvene odgovornosti u radu s novim tehnologijama.

REDATELJICA:

MARIA ARLAMOVSKY živi i radi u Beču. Studirala je kiparstvo u Francuskoj te film i interkulturalne kompetencije u Austriji. Koncipirala je i producirala nekoliko filmskih serijala o ženskom tijelu. Dokumentarne filmove snima od 1997. godine. Neki od njenih radova su Looking for Qi (2011.), Future Baby (2016.), Father Mother Donor Child (2017.).

 FESTIVALI I NAGRADE:

DOK Leipzig 2019., Viennale 2019., Copenhagen International Documentary Festival 2020., Thessaloniki International Documentary Festival 2020. …

 

 DOKUart 2022.

Poveznice

Arhiva

O nama

Društvene mreže

17.dokuart