TRAVANJ 2012.

SUBOTA 14.4.2012.  20 SATI
NEDJELJA 15.4.2012.  20 SATI

Dom kulture 20 sati
ulaz: 10 kn
DOKUart
NOĆNI BRODOVI
igrani film, Hrvatska, 2012, 101 min.
redatelj: Igro Mirković
uloge: Ana Karić, Radko Polič, Renata Ulmanski, Pero Kvrgić, Bogdan Diklić
scenaristi: Elvis Bošnjak, Igor Mirković

sadržaj:
Helena (Ana Karić) i Jakov (Radko Polič) upoznat će se u domu za umirovljenike. U mjestu gdje život završava.
Zadnja je ljubav jednaka kao prva, neočekivana, začuđujuća i nespretna. Stotinu je priča o prvoj ljubavi, ovo je priča o zadnjoj. O romansi koju nitko nije očekivao, i nikada se ne bi dogodila, da Helena i Jakov nisu skočili preko ograde balkona i kao sedamdesetogodišnji tinejdžeri pobjegli u noć. Pobjegli su iz staračkog doma.

I život će odjednom postati drukčiji: autom koji ne može u rikverc krenut će neutabanim stazama, bacit će mobitele u rijeku, poslati svakodnevicu kvragu i kao bjegunci krenut u posljednju avanturu, gdje čeka brod na koji Helena nije otišla prije šezdeset godina.


DOKUart
NEDJELJA, 1.4.2012.
Dom kulture, 20 sati
ULAZ SLOBODAN

NA RUBIU RUSIJE
/ KONIEC ROSJI /

dokumentarni, Poljaska, 72 min.
režija: Michal Marczak
scenarist: Michał Marczak
fotografija: Radoslaw Ladczuk
montaža: Dorota Wardeszkiewicz

sadržaj: Jedna od zadnjih postojećih predstraža ruske vojske, viđena očima devetnaestogodišnjeg regruta. Usred golemog zaleđenog ništavila, više od tisuću kilometara udaljenog od najbližeg drveta, šačica starijih vojnika i njihov mladi asistent ostavljeni su da se nose sami sa sobom, s veličanstvenom prirodom i zastarjelim političkim idejama koje ih tjeraju dalje dok se bore s nevidljivim neprijateljima na granici. Aleksey treba zadobiti poštovanje svojih postarijih nadređenih kroz manje-više apsurdne i besmislene rituale i svakodnevne rutine. Ovaj film ne kritizira nego nam pruža ljudsku priču izoliranih ljudi koji traže utočište od nezgrapnog kaosa civilnog života unutar samonametnutog reda i discipline vojske. Nezaboravni likovi čije su tajne i demoni iz civilnog života označeni posebnom ruskom mješavinom melankolije i muške hrabrosti.

nagrade:
2011 ZAGREB FF – Zlatka kolica – najbolji dokumentarac
HOT DOCS, Toronto, Kanada - HBO Emerging Artist Award, Filmmakers choice Award