PROSINAC 2012.

Dom kulture, 20 sati
ulaz: 20 kn
DOKUart
SUBOTA, 1.12.2012.
NEDJELJA, 2.12.2012.

Pismo ćaći

igrani, Hrvatska, 2012.,
redatelj: Damir Čučić
uloge: Mate Gulin, Milivoj Beader
direktor fotografije: Boris Poljak
producentica: Vera Robić Škarica

sadržaj: Pismo ćaći tematizira odnos oca i sina; junaci filma preispituju godinama taložene probleme u komunikaciji. Naime, sin( Milivoj, star 44 godine ) se nikako ne rješava strahova da je očeva (Jovo, star 70 godina) vjerna kopija i da je očev život projekcija sinovljeve budućnosti. Želja da se pokaže superiornijim potakne sina da amaterskom kamerom snimi video-pismo u kojem pokušava kompromitirati oca i predočiti dokaze koji bi zorno pokazali kako je višestrano bolja osoba od oca…

nagrade: Pula film festival 2012, 4 Zlatne Arene (najbolji film, sporedna muška uloga, montaža i ton),
nagrada Breza, najbolji debitant Damir Čučić


STUDENI 2012.

ulaz slobodan
DOKUart
SUBOTA, 17.11.
Dom kulture 20 sati
CHE, NOVI ČOVJEK
dokumentarni, Argentina, Kuba, Španjolska, 2010., 124min.
redatelj: Tristan Bauer
scenarij: Carolina Scaglione, Tristán Bauer
fotografija: Javier Juliá
montaža: José María del Peón, Carolina Scaglione, Gabriel Golzman
glazba: Federico Jusid, Jean-Jacques Lemêtre

sadržaj: Ernesto Guevara, „Che“, ubijen u dobi od 39, postao je jedna od najznačajnijih ikona našeg doba. I danas, njegov lik, djela i filozofija imaju nevjerojatnu snagu.  Ovaj dokumentarca nudi intiman i otkrivajući pogled u život revolucionara i ikone Ernesta „Che“ Guevare koji sadrži mnoštvo novootkrivenog filmskog materijala i tekstova koji do sada nisu ugledali svjetlo dana. Autor je proveo dvanaest godina istraživajući materiju i Che Guevarinu pisanu riječ te obiteljsku dokumentaciju, a predsjednik Bolivije Evo Morales dozvolio mu je pristup tajnim državnim i vojnim dokumentima i dnevnicima.

DOKUart
NEDJELJA, 18.11.
Dom kulture 20 sati
DOBAR ŽIVOT
dokumentarni, Danska, 2010., 86 min.
redateljica: Eva Mulvad
scenarij: Eva Mulvad
fotografija: Eva Mulvad
montaža: Adam Nielsen
glazba: Johann Jóhannsson

sadržaj: Dvije dame, majka i kćerka, žive na sunčanoj portugalskoj obali. Kroz život imale su više nego dovoljno novca za uživanje, koji je stekao otac i muž. Ali sada imaju problem, on je umro, a njihovo bogatstvo je iscurilo. Kćerka, 56-godišnjakinja, koja u životu nije radila ni jednog jedinog dana, odjednom mora zaboraviti svoj dekadentni način života i stvoriti si kakvu-takvu sigurnost, a za neimaštinu optužuje svoju majku ‘koja je nije navikla raditi’. Život na visokoj nozi smijenili su neplaćeni računi i strah da neće moći platiti stanarinu za sljedeći mjesec.


DOKUart
SUBOTA, 3.11.2012.
Dom kulture 20 sati
MARTOVSKE IDE
igrani, SAD, 2011., 97 min.
režija: George Clooney
glume: Ryan Gosling, George Clooney, Philip Seymour Hoffman

sadržaj: Stephen Meyers je vunderkind, majstor svog zanata. Radi kao glasnogovornik u predsjedničkoj kampanji za guvernera Mikea Morrisa koji se u Ohiju bori za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke. Kada mu suparnički glasnogovornik ponudi posao u svom timu, Stephen zaboravi o svemu informirati svog šefa. Uskoro će razotkriti prljave osobne tajne koje bi mogle ugroziti Morrisovu političku karijeru.

DOKUart
NEDJELJA, 4.11.2012.
Dom kulture 20 sati
KOŽA U KOJOJ ŽIVIM
igrani, Španjolska, 2011., 115 min.
režija: Pedro Almodovar
glume: Antonio Banderas, Elena Anaya, Marisa Peredes

sadržaj: Otkad mu je žena poginula u automobilskoj nesreći dr. Robert Ledgard, čuveni plastični kirurg radi na kreiranju umjetne kože koja ju je mogla spasiti. Nakon 12 godina on uspije razviti kožu koja je neprobojna.
Uz godine studiranja i proučavanja Robertu nedostaju još tri stvari: beskrupuloznost, ljudski pokusni kunić i sudionik. Skrupuli nisu nikada bili problem. Marilia, žena koja se brinula o njemu od rođenja je sudionik. A što se tiče ljudskog pokusnog kunića, hm tu su stvari komplicirane.


RUJAN 2012.

SUBOTA, 22.9.2012.
DOM KULTURE 20 SATI
ulaz slobodan
DOKUart
Najveći film ikada prodan
The greatest movie ever sold

dokumentarni, SAD, 90 min.
režija: Morgan Spurlock
scenaristi: Morgan Spurlock, Jeremy Chilnick

sadržaj: Novi dokumentarac kontroverznog Morgana Spurlocka o utjecaju i moći marketinga te njihovoj manipulaciji potrošačima. Kroz film je uspio pokazati dokle manipulacija ide i stvoriti sasvim neobičan, kreativan film u kojem se autor pita je li baš sve na prodaju!
Dok je uporaba brandova nešto staro za Hollywood, posve je nova stvar u dokumentarcima. Čovjek koji je raskrinkao McDonald’s u filmu “Superveliki ja”,  sada pak privoljuje velike korporacije na sudjelovanje u urnebesnom projektu.

 

NEDJELJA, 23.9.2012.
DOM KULTURE 20 SATI
ulaz slobodan
uz potporu Veleposlanstva Kraljevine Danske
DOKUart
U vječnosti
Into eternity

dokumentarni,  Danska, 75 min.
režija i scenario: Michael Madsen

sadržaj: Svaki dan, po cijelome svijetu, velike se količine visokoradioaktivnog otpada proizvedene u nuklearnim centralama odlažu na privremenim odlagalištima. Odlagališta su podložna utjecaju prirodnih katastrofa i nesrećama koje prouzroči čovjek. U Finskoj je trajno odlagalište radioaktivnog otpada iskopano u tvrdoj stijeni. Ogroman je to sustav podzemnih tunela koji mora izdržati više od 100 000 godina kako bi otpad postao bezopasan.
Nakon što se otpad odloži i odlagalište bude puno, ono se mora zapečatiti kako se više nikad ne bi otvorilo.

 


LIPANJ 2012.

Dom kulture, 20 sati
ulaz slobodan
DOKUart
SUBOTA, 9.6.2012.

Moj bosonogi prijatelj

dokumentarni, Južna Koreja/Indija, 2010., 81 min.
režija: Lee Seong-gyou
sadržaj:
Shallim je jedan od 10.000 vozača rikša koji bosonogi vuku svoj živi teret kroz ulice Kalkute.  Južnokorejski redatelj Lee Seong-gyou sprijateljio se s njim prateći ga gotovo 10 godina na putu ostvarenja svog sna: da kupi motoriziranu rikšu kako bi više zarađivao i na koncu kupio kuću. No, stvarnost je surova pa je zbog bolesti u obitelji osuđen na besparicu. ‘Moj bosonogi prijatelj’ otkriva kako vozači rikša, kojima prijeti donošenje zakona koji će zabraniti njihovu profesiju, čine sve kako bi preživjeli u nemilosrdnom društvu.  Dugogodišnja suradnja redatelja i protagonista rezultirala je iskrenim dubokim prijateljstvom i zabilježenim životnim situacijama koje bi teško mogli napisati i bolji scenaristi igranih filmova.
DOKUart
NEDJELJA, 10.6.2012.

Blokada

dokumentarni, Hrvatska, 2012., 92 min.
režija: Igor Bezinović
sadržaj:
“Blokada” je jedinstveni pogled iznutra u najduži, najbrojniji i politički najznačajniji studentski prosvjed na ovim prostorima od 1971. godine, koji je započeo u travnju 2009. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Borba protiv komercijalizacije obrazovanja i blokada nastave na Filozofskom trajala je 34 dana, pobuna se proširila na više od 20 fakulteta diljem zemlje, a studenti su postali relevantan politički subjekt. Redatelj je pratio sve, od ushićenih pripremnih sastanaka i blokiranja nastave do prvog umora, kroz intimne situacije i međusobne noćne rasprave, od prvotne podrške većine članova fakultetskog vijeća do okretanja leđa tih istih profesora uz pokušaj studenata da dođu do skrivenog ministra obrazovanja. Ovaj film pokazuje da blokada nije samo fizička – već ima mnogo šire značenje.
DOKUart
SUBOTA, 23.6.2012.

Med

igrani, Turska, Njemačka, 2009., 100 min.
režija: Semih Kaplanoglu
sadržaj:
Yusuf je jedinac koji s roditeljima živi u usamljenom planinskom kraju. Njegov otac Yakup je pčelar. Dječak se zainteresira za taj čarobni obrt kao i za šumu u kojoj na najvišim stablima njegov otac postavlja košnice. Da bi se skupio dragocjeni med, potrebno se popeti na najviše grane. Otac iznenada otputuje na riskantni zadatak u šumu. I kako se ne vraća, Yusuf će se uputiti u potragu, duboko u mračnu šumu..
nagrade:
BERLIN INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010. – Zlatni medvjed, Nagrada ekumenskog žirija
DOKUart
NEDJELJA, 24.6.2012.

Odlasci

igrani, Japan, 2009., 130 min.
režija: Yojiro Takita
sadržaj:
Daigo je pasionirani čelist u orkestru koji se raspušta. Vraća se u rodno mjesto u potrazi za poslom. Privuče ga neobičan oglas pod nazivom Odlasci. Ubrzo otkrije da umjesto turističke agencije zaposlenika raži pogrebno poduzeće. Posao u kojem se pokojnik priprema za ukop i odlazak na novi svijet potpuno će zaokupiti Daiga koji će se posve
uživiti u ulogu medijatora između života i smrti.
nagrade:
OSCAR 2009.- Najbolji strani film
NAGRADA JAPANSKE FILMSKE AKADEMIJE 2009.- 10 nagrada uključujući najbolji film, režiju i scenarij


SVIBANJ 2012.

SUBOTA, 26.5.2012.
NEDJELJA 27.5.2012.

Dom kulture 20 sati
ulaz: 10 kn
za članove DOKUart Filmskog kluba besplatno
DOKUart
HRVATSKA PREMIJERA
ZAJEDNO
igrani film, Srbija, 2011., 90 min.
scenario i režija: Mladen Matičević
glumci: Aleksandar Srećković, Milica Zarić, Branimir Popović, Mihailo Maksimović, Miodrag Krstović

sadržaj: Film “Zajedno“, redatelja Mladena Matičevića govori o Urošu, cijenjenom, nagrađivanom beogradskom književniku, bivšem profesoru, koji sa ženom Marijom i sinom Nikolom živi u kući na Neimaru. Već neko vrijeme je u stvaralačkoj krizi uzrokovanoj, između ostalog, i aferom koju je imao sa svojom studenticom prije nekoliko godina.Marija to nikada nije sasvim preboljela. Ona je nezadovoljna njihovim brakom i zaglavljena u vanbračnoj vezi s Markom, uspješnim biznismenom.
Jedne noći kada Uroš, Marijinom nepažnjom, otkrije dokaz preljuba, brak konačno puca. Ona odluči otići s Markom i povesti Nikolu sa sobom. Ali Uroš ima druge planove.


Mladen Matičević rođen je 1965. u Beogradu. Diplomirao je na Odsjeku za filmsku i TV režiju Akademije dramskih umjetnosti u Beogradu. Radio je kao prvi i drugi asistent redatelja na nekolicini srpskih i stranih dugometražnih filmova (1985-1990). Radio je na beogradskoj televiziji kao redatelj kratkih formi (igranih i dokumentarnih) za dokumentarni i dječji program (1985-1990). Njegov najpoznatiji dugometražni dokumentarac ‘Geto - tajni život grada’ (1996) uspješno je prikazan na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta. ‘Kako postati heroj’ (2007) prikazan je u dugometražnoj dokumentarnoj kategoriji na IDFA-i. Matičevićev posljednji dokumentarac, Trka za život (2010) bjelovarska publika je vidjela u programu 6. DOKUarta.


OŽUJAK 2012.

DOKUart
SUBOTA, 3.3.2012.
NEDJELJA, 4.3.2012.

Dom kulture. 17 sati
ulaz: 10 kn, za članove DOKUart Filmskog kluba ulaz slobodan

KOKO I DUHOVI
igrani, Hrvatska, 2011.,
režija: Daniel Kušan
scenarij: Daniel i Ivan Kušan
producentica: Ankica Jurić Tilić
glumci: Antonio Parač, Nina Mileta, Kristian Bonačić, Filip Mayer, Ivan Maltarić

sadržaj: Priča o dječaku Koku koji seli sa sela u grad, radujući se novim prijateljima i velikim pustolovinama. Stan u koji useljava pripadao je Vinceku, starom škrtcu čija je smrt obavijena tajnom. Uskoro će se Koko i prijatelji upustiti u opasnu avanturu, zajedno s njegovom dražesnom sestrom Maricom, vjernim psom Carem i zabrinutim roditeljima.Postoje li duhovi? Zašto žele otjerati Koka i njegovu obitelj? Hoće li Koko, uz pomoć novih i starih prijatelja, riješiti tu zagonetku prije odraslih — saznat ćemo u burnom raspletu ove detektivske priče.


DOKUart
SUBOTA, 3.3.2012.
Dom kulture 20 sati
ulaz slobodan

UZMIMO LOVU /Let’s make money!/
dokumentarni, Austrija, 2008, 110 min.
režija: Erwin Wagenhofer

sadržaj:Bankari kažu da novac u banci radi za nas - kako? Gdje je zapravo naš novac za kojeg mislimo da ga držimo u bankama? Ako nije u bankama, je li onda siguran?
Ovo su samo neka od pitanja na koja pokušava odogovoriti ovaj zanimljivi dokumentarac o svjetskim financijskim tokovima koji je vrlo aktualan u svjetlu trenutne gospodarske krize.

DOKUart
NEDJELJA, 4.3.2012.
Dom kulture 20 sati
ulaz slobodan

FOOD, inc.
dokumentarni, SAD, 2008., 94 min.
režija: Robert Kenner

sadržaj: Čima se hranimo? Zašto umiremo od hrane koju konzumiramo i što su velike korporacije spremne učiniti za povećanje dobiti?
Krije li se u prividnoj raznolikosti prehrambenih proizvoda na policama supermarketa beskrupulozna trka za profitom koja ne preže ni od toga da ugrožava naše zdravlje?
Ovo je još jedna priča o velikim korporacijama koje kroz masovnu proizvodnju hane mijenjaju naše prehrambene navike, kontroliraju globalno tržište i ostvaruju ekstraprofite.

DOKUart
SUBOTA, 17.3.2012.
NEDJELJA, 18.3.2012.

Dom kulture 20 sati
ulaz: 10 kn

ĆAĆA
igrani film, Hrvatska, 2011., 70 min.
režija: Dalibor Matanić
glume: Judita Franković, Iva Mihalić, Igor Kovač, Ivo Gregurević
producenti: Ankica Jurić Tilić, Hrvoje Pervan
direktor fotografije: Vanja Černjul, h.f.s.
montažer: Tomislav Pavlic

sadržaj: Kći je nagovorila svog dečka i sestru na putovanje u ličku zabit. Tamo živi njihov otac koji je davno napustio obitelj. Saznavši da je bolestan, ovo je Kćeri zadnja šansa da obavi razgovor s ocem o svemu što se dogodilo u prošlosti. U ličkim izoliranim horizontima počinju se otkrivati duboko zatomljene mračne obiteljske tajne…

DOKUart
SUBOTA, 31.3.2012
Dom kulture, 20 sati
ULAZ SLOBODAN

JOŠ SAM TU: IZGUBLJENE GODINE JOAQUINA PHOENIXA
/I’M STILL HERRE:THE LOST YEARS OF JOAQUIN PHOENIX/

dokumentarni, SAD, 2010., 107 min.
režija: Casey Affleck
scenarij: Casey Affleck, Joaquin Phoenix
fotografija: Casey Affleck, Magdalena Gorka
glazba: Marty Fogg

sadržaj: Redateljski debi glumca Caseyja Afflecka nominiranog za Oscara, ‘Još sam tu’ je nevjerojatan prikaz turbulentnih godina u životu međunarodno poznatog glumca Joaquina Phoenixa. Uživajući privilegirani pristup temi, ‘Još sam tu’ prati glumca nominiranog za Oscara prilikom najave da se povlači iz uspješne filmske karijere u jesen 2008. godine i započinje karijeru hip-hop glazbenika. Na trenutke smiješan, ponekad šokantan, ovaj film koji zaokuplja, prikaz je umjetnika na prekretnici. Opirući se očekivanjima, vješto istražuje shvaćanje pojma hrabrosti i kreativne preobrazbe, kao i posljedice života provedenog u središtu javnosti.

nagrade:
2010 VENICE FILM FESTIVAL - Biografilm Award
2010 TORONTO INTERNATIONAL FILM FESTIVAL - konkurencija


TRAVANJ 2012.

SUBOTA 14.4.2012.  20 SATI
NEDJELJA 15.4.2012.  20 SATI

Dom kulture 20 sati
ulaz: 10 kn
DOKUart
NOĆNI BRODOVI
igrani film, Hrvatska, 2012, 101 min.
redatelj: Igro Mirković
uloge: Ana Karić, Radko Polič, Renata Ulmanski, Pero Kvrgić, Bogdan Diklić
scenaristi: Elvis Bošnjak, Igor Mirković

sadržaj:
Helena (Ana Karić) i Jakov (Radko Polič) upoznat će se u domu za umirovljenike. U mjestu gdje život završava.
Zadnja je ljubav jednaka kao prva, neočekivana, začuđujuća i nespretna. Stotinu je priča o prvoj ljubavi, ovo je priča o zadnjoj. O romansi koju nitko nije očekivao, i nikada se ne bi dogodila, da Helena i Jakov nisu skočili preko ograde balkona i kao sedamdesetogodišnji tinejdžeri pobjegli u noć. Pobjegli su iz staračkog doma.

I život će odjednom postati drukčiji: autom koji ne može u rikverc krenut će neutabanim stazama, bacit će mobitele u rijeku, poslati svakodnevicu kvragu i kao bjegunci krenut u posljednju avanturu, gdje čeka brod na koji Helena nije otišla prije šezdeset godina.


DOKUart
NEDJELJA, 1.4.2012.
Dom kulture, 20 sati
ULAZ SLOBODAN

NA RUBIU RUSIJE
/ KONIEC ROSJI /

dokumentarni, Poljaska, 72 min.
režija: Michal Marczak
scenarist: Michał Marczak
fotografija: Radoslaw Ladczuk
montaža: Dorota Wardeszkiewicz

sadržaj: Jedna od zadnjih postojećih predstraža ruske vojske, viđena očima devetnaestogodišnjeg regruta. Usred golemog zaleđenog ništavila, više od tisuću kilometara udaljenog od najbližeg drveta, šačica starijih vojnika i njihov mladi asistent ostavljeni su da se nose sami sa sobom, s veličanstvenom prirodom i zastarjelim političkim idejama koje ih tjeraju dalje dok se bore s nevidljivim neprijateljima na granici. Aleksey treba zadobiti poštovanje svojih postarijih nadređenih kroz manje-više apsurdne i besmislene rituale i svakodnevne rutine. Ovaj film ne kritizira nego nam pruža ljudsku priču izoliranih ljudi koji traže utočište od nezgrapnog kaosa civilnog života unutar samonametnutog reda i discipline vojske. Nezaboravni likovi čije su tajne i demoni iz civilnog života označeni posebnom ruskom mješavinom melankolije i muške hrabrosti.

nagrade:
2011 ZAGREB FF – Zlatka kolica – najbolji dokumentarac
HOT DOCS, Toronto, Kanada - HBO Emerging Artist Award, Filmmakers choice Award

 


VELJAČA 2012.

Dom kulture 20 sati
ULAZ SLOBODAN
DOKUart
4.2.2012. SUBOTA
The Shock Doctrine
Doktrina šoka
dokumentarni, 2007, 82 min, UK
režija: Michael Winterbottom,, Mat Whitecross
prema bestselleru Naomi Klein
sadržaj: Angažirani dokumentarac snimljen prema kultnoj knjizi Naomi Klein razotkriva kako današnji kapitalizam djeluje na cijele nacije i njihovo osiromašivanje. U knjizi ‘Doktrina šoka’ Naomi Klein optužuje američke i ostale kapitalističke moćnike da koriste ratove i prirodne katastrofe da bi svim zemljama nametnuli neoliberalni ekonomski sustav u kojem se uz pomoć privatizacije i kresanja socijalnih prava ekonomski uništavaju, potčinjavaju i izrabljuju društva i pojedinci.

DOKUart
5.2.2012. NEDJELJA
Flow
Voda: esencija života

dokumentarni, 2008, 84 min, USA
režija: Irena Salina
sadržaj: Voda je esencija života, održava na životu svako biće na planetu.
Ovaj se film suprotsavalja uznemirujućoj stvarnosti u kojoj se naš esencijalni izvor sve više smanjuje, kao i pohlepi koja je tome uzrok. Redateljica gradi film na suprotstavljanju ideji privatizacije svjetskih izvora vode te se fokusira na prateću politiku, zagađenje i ljudska prava. To je kriza globalnih razmjera i dok se imenuju korporativni i politički „grabitelji „ vode preostaje pitanje: Može li itko zapravo posjedovati vodu?

DOKUart
18.2.2012. SUBOTA
Haevnen, 2010.
“U boljem svijetu”

režija: Susanne Bier
scenarist: Anders Thomas Jensen
glume: Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Markus Rygaard
zemlja: Danska/ Švedska
trajanje: 119 min
sadržaj: Anton je doktor koji privremeno napušta svoj idilični danski gradi i odlazi na rad u afrički izbjeglički centar. U ta dva potpuno različita svijeta on i njegova obitelj suočeni su s konfliktima koji dovode do preteških odluka koje moraju donijeti. Silan raspon između osvete i oprosta.
Anton i njegova žena Marianne imaju dva sina i pred razvodom su. Njihovog starijeg sina Eliasa zlostavljaju u školi a u obranu mu staje novi dječak u školi, Cristian. Cristianova je majka nedavno umrla i dječak je vidno uznemiren. Eliasa će uvući u svoj svijet osvete s potencijalno tragičnim posljedicama?
nagrade: Oscar 2011.- Najbolji strain film
Zlatni globus 2011.- Najbolji strani film

DOKUart
19.2.2012. NEDJELJA
Eu cand vreau sa fluier, fluier, 2010.
“Ako mi se fućka, fućkam”

režija: Florin Serban
scenarist: Catalin Mitulescu, Florin Serban
glume: George Pistereanu, Ada Condeescu, Mihai Constantin
zemlja: Rumunjska
trajanje: 94 min
sadržaj: Silviu za pet dana izlazi iz maloljetničkog popravnog doma. No tih će pet dana postati vječnost kad se nakon dugog odsustva pojavi njegova majka i kaže da odvodi njegova mlađeg brata. Brata kojeg je on odgojio kao sina. Također, Silviu se zaljubio u lijepu socijalnu radnicu. Vrijeme ističe, emocije se kovitlaju, Silviu zatvara oči… sloboda, vjetar, cesta, njegov prvi poljubac. Sve je moguće…
nagrade: Berlin film festival 2010.- Srebrni medvjed
Alfred Bauer nagrada


SIJEČANJ 2012.

Dom kulture 20 sati
ULAZ SLOBODAN
DOKUart
14.1.2012. SUBOTA
Još jedna godina /Another Year/
igrani, V.Britanija, 2010, 129 min.
režija: Mike Leigh
scenarist: Mike Leigh
glume: Jim Broadbent, Ruth Sheen, Lesley Manville

sadržaj: Život postarijeg bračnog para ispunjen je sitnicama koje život znače. Život im se sastoji od brige za 30-godišnjeg sina, posla i druženja sa prijateljima koji imaju poprilično nesređene živote.
Koliko je tko od njih sretan i nesretan,ogorčen ili ne, kroz tijek jedne godine, postat će očigledno kroz brojne njihove poteze.

DOKUart
15.1.2012. NEDJELJA
Biutiful, 2010.
igrani, Španjolska, Meksiko, 2010, 147 min.
režija: Alejandro Gonzalez Iñarritu
scenarist: Alejandro Gonzalez Iñarritu, Armando Bo
glume: Javier Bardem, Maricel lvarez, Hanaa Bouchaib
nagrade: CANNES FILM FESTIVAL 2010.- Najbolja muška uloga (Bardem)

sadržaj: Priča o Uxbalu. Predani otac. Izmučeni ljubavnik. Biznismen iz podzemlja. Prijatelj impulzivnih. Traga za duhovima. Spritualni senzitivac. Preživljava u nevidljivoj periferiji danšnje Barcelone. Uxbal, predosjećajući opasnost smrti, pokušava se pomiriti s ljubavlju i spasiti svoju djecu i samoga sebe…