RUJAN 2016.

3.9.2016.   20 sati
ULAZ SLOBODAN
FILMODROM (Korzo, Frana Supila 11, I kat, iznad Caffe bara "KLUB")

ZLATNI ROBOT
dokumentarni, Rumunjska, 2015., 79 min.
redatelji: Mihai Dragolea, Radu Constantin Mocanu
producent: Mihai Dragolea
produkcija: Vagabond Films
distribucija: Vagabond Films

sadržaj:Steluța Duță 32-godišnja je boksačica i višestruka osvajačica Europskog i Svjetskog boksačkog kupa. Napuštenoj po rođenju, izloženoj ekstremnom nasilju na ulici, ali i zlostavljanju u sirotištima gdje je uglavnom živjela, život joj se pretvorio u pakao. Sve dok s 20 godina nije otkrila boks. Roditelje joj je zamijenio trener i očinska figura, g. Voicilași, koji joj je promijenio život, a rabijatnu razbijačicu, osuđenu na samo socijalno dno, pretvorio u ponos nacije. Uoči novog prvenstva, Steluțu očekuju teške borbe unutar - ali i izvan ringa.

 

  

FILMODROM - novi cjelogodišnji program DOKUarta

Udruga DOKUart, krajem svibnja, pokreće „Filmodrom“. Cjelogodišnji je to program koji obuhvaća filmske radionice za djecu i mlade, predavanja iz medijske i ostalih segmenata kulture, prikazivanje domaćih i europskih dokumentarnih i igranih filmova neovisnih distributera, cikluse filmskih klasika, te gostovanje festivalskih programa i filmskih autora. 

Pozivamo Vas da uživate u  „filmskom  dnevnom boravku“ i  aktivno sudjelujte u odabiru filmova  koje ne možete vidjeti u redovitoj kinodistribuciji.
Vidimo se uskoro u „Filmodromu“!