SRIJEDA 12.10.2016.

19:30
KINO OTOK
Hrvatska, 2016., 35 min
redatelj i scenarist: Ivan Ramljak
snimatelj: Ivan Slipčević
montažer: Damir Čučić
producentica: Vanja Jambrović
produkcijska kuća: Restart


sadržaj
Poetski dokumentarac o izgubljenoj kulturi posjećivanja kina u manjim mjestima na hrvatskim otocima tijekom druge polovice prošlog stoljeća. Šestero svjedoka vremena prisjeća se svojih omiljenih filmova i događaja vezanih uz gledanje i prikazivanje filmova koji su im obilježili živote.

IVAN RAMLJAK je filmski kritičar, redatelj i nezavisni kurator. Trenutačno uređuje program Kratkog utorka u kinu Tuškanac u Zagrebu. Dosad je režirao pet kratkih filova, od toga četiri igrana u suradnji s Markom Škobaljem i jedan dokumetnarni. Dosadašnja filmografija uključuje filmove Baba Višnjina /2008. dokumentarni/, Najpametnije naselje u državi /2009./, Oslobođenje u 26 slika /2009./, In utero /2011./, Trapula /2013./

festivali i nagrade: Dani hrvatskog filma 2016., Festival mediteranskog filma 2016., ZagrebDox

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HRVATSKA PREMIJERA
JA SAM ALICE/ IK BEN ALICE
Nizozemska, 2015., 53 min
redatelj i scenarist: Sander Burger
snimatelj: Sal Kroonenberg
montažer: Manuel Rombley
glazba: Jeroen Arts
producent: Janneke Doolaard
produkcijska kuća: KeyDocs


sadržaj
Možete li se sprijateljiti sa strojem? Psihologija i tehnologija susreću se u eksperimentu između stanovnika staračkog doma i šezdeset centimetara visokog plastičnog robota. Je li moguće dizajnirati socijalno inteligentnog robota i hoće li se ljudi ikad na to naviknuti? Alice je robot. Dizajnirao ju je tim stručnjaka  - inženjera robotike i psihologa da bi radila društvo starijim ljudima. I sada je treba testirati u praksi.


SANDER BURGER /1975./ diplomirao je na nizozemskoj Akademiji za film i televiziju 2001. Osvojio je nagradu NPS Short! 2004. a svoj prvi igrani film snimio je 2007. godine. Njegov film Hunting and ZN, imao je dvostruku nominaciju za nagradu Zlatno tele, nizozemsku nacionalnu filmsku nagradu  2010.g.  Ja sam Alice mu je prvi dugometražni dokumentarni film.

festivali i nagrade: International Film Festival Rotterdam, Visions du Reel Nyon, Vancouver International Film Festival, CPH: Dox