PONEDJELJAK, 8.10.2018.

17:30h
TUNGRUS
Indija, 2017., 14 min
redatelj i producent: Rishi Chandna

KADA DOĐU SVINJE
Srbija,Hrvatska,BiH, 2017. 75 min
redateljica i scenaristica: Biljana Tutorov

19:30h
90 SEKUNDI U SJEVERNOJ KOREJI/90 SECONDS IN NORTH KOREA

Nizozemska, 2018., 15 min
redatelj, snimatelj, montažer i producent: Ranko Pauković

sadržaj:
Vrijeme se usporava dok prolazimo pokraj ljudi koji se opuštaju u Sjevernoj Koreji. Neobična zvučna kulisa u ovom opservacijskom portretu upotpunjuje prikaz druge strane represivnog političkog sustava. Redatelj domišljato izbjegava cenzuru koristeći  fotoaparat, kao bilo koji drugi turist.

RANKO PAUKOVIĆ studirao je film na ADU u Zagrebu. Nakon diplome surađivao je u mnogim velikim međunarodnim koprodukcijama. Preselio se u Nizozemsku 1991. i radio kao montažer zvuka s uglednim nizozemskim redateljima. 1993. pokrenuo je vlastiti studio, specijaliziran za dizajn i montažu zvuka na umjetnički zahtjevnim filmskim projektima. Debitirao je kao redatelj filmom Bijela kuća, o posebnom bijelom kamenu s otoka Brača.

festivali i nagrade:
Sheffield Doc/Fest 2018., FID Marseille 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SRBENKA
Hrvatska, 2018.,72. min
redatelj i scenarist: Nebojša Slijepčević
snimatelji: Nebojša Slijepčević, Bojan Mrđenović, Iva Kraljević  
montažer: Tomislav Stojanović
producentica: Vanja Jambrović/ Restart

sadržaj:
U zimu 1991. godine u Zagrebu je ubijena djevojčica srpske nacionalnosti Aleksandra Zec. Četvrt stoljeća kasnije redatelj Oliver Frljić u Rijeci postavlja kazališnu predstavu o tom slučaju. Kazališne probe postaju kolektivna psihoterapija, a dvanaestogodišnjoj glumici Nini se čini kao da rat nikada nije završio.

NEBOJŠA SLIJEPČEVIĆ diplomirao je filmsku i televizijsku režiju na ADU u Zagrebu. Autor je tridesetpet epizoda dokumentarne TV serije Direkt. Njegov dokumentarni film "Za četiri godine" nagrađen je na filmskim festivalima u Sarajevu i Veroni, a dokumentarna emisija City Folk prikazana je na desetak europskih televizija. Autor je igranih, dokumentarnih i jednog animiranog  filma, a njegov dokumentarac "Gangster te voli" osvojio je brojne nagrade u zemlji i svijetu.

festivali i nagrade:
Visions du Réel 2018. Nyon- posebno priznanje,  Doc Alliance 2018 Cannes.-nagrada za najbolji dokumentarni film žirija sedam velikih filmskih festivala