NEDJELJA,  7.10.2018.

17:30h
LA CHANA
Španjolska, Island, 2016.,82 min
redateljica i producentica: Lucija Stojević

19:30 h
HRVATSKA PREMIJERA
TUNGRUS
Indija, 2017., 14 min
redatelj i producent: Rishi Chandna
direktor fotografije: Deepak Nambiar
montažerka: Neha Mehra


sadržaj:
Tungurus je kratki dokumentarac o neobičnom životu obitelji srednje klase u Mumbaiju, koji naglavačke okreće ekscentrični patrijarh, donoseći kući malenog pijetla za igru svojim mačkama. Kroz niz apsurdnih, nervoznih, ali i toplih reakcija ukućana, film prati razmišljanja svakog od njih, dok dolaze do neizbježnog zaključka – pijetao mora otići. I dok njegova sudbina visi o koncu, obitelj raspravlja – treba li mu darovati život ili ga poslužiti za večeru?

RISHI CHADNA je indijski redatelj i Tungurus je njegov prvi, nezavisni kratki film. Bavi se nezavisnom produkcijom vjerujući kako je to jedan od posljednjih bastiona iskrenog pripovijedanja. Uzori su mu Werner Hezog, John Ashbery i Fela Kuti.

festivali i nagrade:
Visions du Reel Nyon, Hot Docs Toronto, Krakow Film Festival, DOCAVIV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KADA DOĐU SVINJE
Srbija,Hrvatska,BiH, 2017. 75 min
redateljica i scenaristica: Biljana Tutorov
direktor fotografije: Orfeas Skutelis
montažeri: Thomas Ernst, Ana Lagator, Nataša Pantić
producentica: Biljana Tutorov/ Wake Up Films

sadržaj:
Dragoslava ima četiri televizora, troje unučadi, dvije najbolje prijateljice i muža s kojim se otima za daljinski upravljač. Živjela je u pet zemalja, a da se nije pomakla iz svog stana u pograničnom mjestu. Mediji i politika su se uvukli u obiteljsku  intimu, dok ona s humorom i čvrstinom promišlja o tome. Umjesto bajki, za djecu izmišlja  priče iz stvarnog života, dok u njoj nada u bolju budućnost ne jenjava.

BILJANA TUTOROV redateljica, producentica i stalna članica Cargo Orkestra posvećena je istraživanju muzikalnosti slike i kinematografske dimenzije glazbe. Diplomirala je arheologiju i povijest umjetnosti u Belgiji, izučavala antropologiju i glumu. S Darkom Rundekom i Cargo Orkestrom surađuje od 2002. Radila je kao asistentica Želimira Žilnika.

festivali i nagrade:
Sarajevo Film Festival 2017. - nagrada EDN Talent Grant, So Independent Film Festival Sofia 2017. - specijalna nagrada žirija, Visions du Réel 2018. Nyon, Hot Docs 2018. Toronto….