12. DOKUart uz rasprodane večernje projekcije

12. DOKUart Međunarodni festival dokumentarnog filma održan je od 30. rujna do 6. listopada 2017. u Bjelovaru. U glavnom festivalskom programu u 7 dana prikazano je 7 domaćih i inozemnih filmova, po izboru selektorice Rade Šešić.
Festival je donio 3 hrvatske premijere, a otvoren je nizozemskim filmom "Djeca gospođice Kiet", uglednog redateljskog para Petera Latastera i Petre Czisch Lataster, koji su bili i gosti festivala Također, premijerno su prikazani i filmovi "Biti učitelj", mladog njemačkog redatelja Jakoba Schmidta i "Korida" Siniše Vidovića, čije je prikazivanje podupro Goethe Institut i Austrijski kulturni forum. Oba autora bili su gosti DOKUarta.
Organizator festivala je Udruga za promicanje kulture DOKUart, a festival se održava uz pokroviteljstvo Grada Bjelovara, potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, te podršku Hrvatskog filmskog saveza.
Festival je imao i bogat popratni program. Osim posebnih projekcija u malom, intimnom kinu DOKUbusu, kao i projekcija u alternativnim prostorima, uoči, za vrijeme i nakon festivala, DOKUart tradicionalno gostuje i na selu. Ovaj put u Općini Veliki Grđevac.
Također, dio programa, po završetku festivala prikazujemo i u HFS-ovu kinu Tuškanac u Zagrebu.
Sastavni dio festivala je i Mali DOKUart koji već 10. godinu nagrađuje dokumentarne filmove osnovnoškolaca, DOKUradionica za osnovnoškolce s uglednim predavačima Damirom Čučićem i Borisom Poljakom, predavanja uglednih dokumentarista, projekcije za bjelovarske osnovce i srednjoškolce...
12.godinu ustrajnog rada  DOKUart je nastavlo u kino dvorani Kulturnog i multimedijskog centra u Bjelovaru u idealnim uvjetima digitalne kino dvorane, gdje je publika uživala u filmskim projekcijama.

Ovogodišnji je festival obilježio izniman interes publike. Uz rasprodane večernje projekcije, organizirali smo i dvije izvanredne projekcije filmova za koje je postojao najveći interes.

Najbolji film po izboru publike, sa prosječnom ocjenom 4,91, ove godine je "Scream for me Sarajevo" Tarika Hodžića. 

Hvala na posjeti i vidimo se dogodine!

.